Koronavírus adatok

Szívegészségügyi aszprin

Tartalom

  Egy új amerikai tanulmány hívta fel a figyelmet arra, hogy az orvosi javallat nélkül, megelőzésképpen szedett aszpirin bizonyos kockázatokat is rejt magában.

  Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa beszélt a témáról.

  gyógyul a magas vérnyomás

  Az idősebbeknek és a betegeknek kockázatos lehet A Beth Israel Deaconess Medical Center és a Harvard Medical School kutatói tették közzé azt a tanulmányt, amely szerint 6,6 millió amerikai szed aszpirint mindennap anélkül, hogy erről orvossal konzultált volna. Ennek pedig különösen az idősebb személyeknél és a peptikus fekélybetegségben szenvedőknél vannak bizonyos kockázatai.

  Ez utóbbi a gyomornyálkahártya károsító- és védőfaktorai közötti egyensúly megbomlásának következményeként fellépő betegség.

  a kávé jó a szív egészségére

  Tünetei a gyomorégésaz éjszakai gyomorfájdalom, az éhgyomorra vagy étkezés után egy órával jelentkező fájdalom, a puffadás, a fogyás. Éppen ezért a tanulmány fő megállapítása, hogy azoknak a személyeknek, akiknek nem volt korábbanés a szívinfarktus, a stroke megelőzése miatt szednek aszpirint, érdemes lenne erről egy szakorvossal konzultálniuk.

  Íme, az új ajánlás Az aszpirin alapvetően csökkenti a vérlemezkék tapadási képességét, így szívegészségügyi aszprin a plakkok kialakulását.

  kardiotorna a szív egészségéért

  Ezzel párhuzamosan viszont növeli a vérzés szívegészségügyi aszprin. Ezen szívegészségügyi aszprin figyelembe véve, az ajánlások egészen mostanáig arról szóltak, hogy a kis dózisban, naponta szedett aszpirin nagyobb előnnyel bír a szív-érrendszeri betegségek megelőzésében, mint szívegészségügyi aszprin benne rejlő rizikó. Ugyanakkor már a as három legnagyobb tanulmány is figyelmeztetett arra, hogy a belső vérzés veszélyének kitett személyeknél a kockázat sokkal nagyobb.

  Ezek az eredmények vezettek oda, hogy két elismert szervezet, az American Heart Association és az American College of Cardiology megváltoztatta az aszpirin szedésére vonatkozó ajánlását. A gyomorfekély tünetei Ezek szerint a 70 éves vagy annál idősebb személyeknek nem ajánlott naponta alacsony dózisú aszpirint milligram szedniük elsődleges prevencióként.

  mellhártyagyulladás magas vérnyomással

  Ugyanez igaz — életkori megkötés nélkül — a vérzés kockázatával élő, például peptikus fekélybetegséggel rendelkező személyeknél is.

  Ez az ajánlás nem vonatkozik azokra, akik már átéltek szívinfarktust, stroke-ot, esetleg sztent beültetésen vagy bypass műtéten estek szívegészségügyi aszprin.

  a legfrissebb hírek a magas vérnyomásról

  Mindazonáltal összefoglalóan úgy fogalmaznak a szakmai szervetek, hogy aszpirint csak orvosi javaslat alapján lenne szabad szedni. Fontos a kardiológussal konzultálni - Üdvözlendő, ha valaki az egészsége védelmében maga is szeretne tenni valamit.

  Ugyanakkor szívegészségügyi aszprin a táplálék kiegészítők, mind a gyógyszerek szedéséről fontos egyeztetni szívegészségügyi aszprin kezelőorvossal, aki a korábbi betegségeket, jelenlegi állapotot, célokat és kockázatokat mérlegelve el tudja dönteni, mivel érdemes, és mivel nem szabad próbálkozni — hangsúlyozza osztályok magas vérnyomásért. Vaskó Péter, a KardioKözpont kardiológusa.

  high blood pressure treatment

  Ebből a szempontból és a kardiológiai kezelés kiegészítéseként sem lehet eléggé hangsúlyozni a mozgás, az étkezés, az életmód orvoslás jelentőségét. Mindazonáltal az mindenképpen elmondható, hogy aki védeni szeretné a szív- és érrendszere állapotát, feltétlenül egyeztessen ennek szívegészségügyi aszprin a kardiológussal.

  Külső aranyér A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat! Szívritmuszavar esetén a véralvadásgátló terápia életmentő lehet Prof.