Hogyan csökkenthetjük a magas nyugalmi pulzusszámot?

Pulzusszám csökkentése

A pulzus a percenkénti szívdobogást mutatja, melynek értéke nyugalmi állapotban között mozog.

beszélgetés a magas vérnyomás témájában

A fölötti pulzusszám már magasnak számít. Legegyszerűbben úgy ellenőrizheted a pulzusodat, hogy reggel ébredés után, még az ágyban fekve a mutató- és a középső ujjadat a nyakadra helyezed, az állkapocs alá a nyaki ütőérhez.

Ez a nagy erőfeszítés hosszú távon több negatív hatással is járhat. Ilyen lehet például a szédülés, fokozott fáradékonyság, nagyobb hajlam a vérrögösödésre.

Számold meg, egy perc alatt mennyi szívdobbanást érzel. Hogyha van pulzusszám csökkentése közelben vérnyomásmérő, akkor azt is használhatod a pontosabb szám érdekében.

magas vérnyomás és a számítógép

A magas pulzusszám csökkentése Ha már az előbb említett as határt átlépte a szám, érdemes kipróbálni olyan módszereket, melyekkel mérsékelhető a heves szívdobogás, ami kellemetlen mellkasi fájdalommal, gyengeségérzettel és szédüléssel járhat. A rendszeres edzés az egyik leghatékonyabb mód a magas pulzusszám csökkentésére.

A nitrogén-monoxid kiegészíti a szív egészségét

De már az is elegendő lehet, hogyha kellő időt töltesz a szabadban. Egy kutatás szerint a természetjárás, még ha csak egy rövid kirándulásról is van szó, jótékony hatással bír az agyban zajló kémiai folyamatokra, és csökkenti a szervezet stressz-szintjét.

gyümölcsök és zöldségek jót tesznek a szív egészségének

Az elegendő vízfogyasztás szintén nélkülözhetetlen a szív-érrendszer megfelelő pulzusszám csökkentése. Ha dehidratált állapotban van a szervezet, akkor a szív szaporábban pumpál, hogy biztosítani tudja a megfelelő véráramlást.

a fej hátsó része magas vérnyomást okoz

Főleg vizet vagy zöld teát javasolt fogyasztani szomjoltásra, mert a cukros és a magas koffeintartalmú italok érszűkítő hatása csak még jobban megemeli a pulzust.

Ugyanez igaz az alkoholra is, ami nem csak elvonja a vizet a szervezettől, de a benne található toxinok is megdolgoztatják a szívet.

:) A vérnyomás csökkentése egy légzési technika segítségével. Bhaktipád Dász

Nemcsak a koffeintartalmú italok, a kávé fogyasztása mérsékelendő, hanem a dohányzás is érszűkítő hatással bír, így az is kerülendő magas nyugalmi pulzus esetén.

A kiegyensúlyozott étrend is pulzusszám csökkentése szereppel bír.

A pulzus csökkentése légzéssel Sokakban felmerül a kérdés, hogy megvalósítható-e a címben említett fiziológiai hatás elérése. A pulzus csökkentése légzéssel egy nagyon is kézenfekvő lehetőség, hiszen tudjuk, hogy a két tényező szorosan összefügg egymással. Minél gyorsabban lélegzünk, annál magasabb lesz a pulzusszámunk és ahogy lelassítjuk a légzésünket, egyre lassulni fog a pulzusunk is. Gondold csak végig a következő matekot: egy átlagos ember pulzusa, azaz percenkénti szívdobbanásainak száma még nyugalmi állapotban is eléri a at. A nyugalmi pulzus azt jelenti, hogy a mérés minden fizikai aktivitás mellőzésével, például ülő vagy pulzusszám csökkentése helyzetben történt.

A rostokban, omegaban, antioxidánsokban, C- A- E-vitaminban gazdag ételek szívvédő hatásúak, így az étrendet érdemes olajos halakkal, magvakkal, zöld leveles zöldségekkel, teljes kiőrlésű gabonákkal és citrusfélékkel színesíteni. A magas pulzusszám csökkentése gyógynövényekkel Komoly következményei lehetnek annak, hogyha valaki nem foglalkozik a magas nyugalmi pulzusszámával.

Idővel nehézlégzés alakulhat ki, megnő az elhízás kockázata, akár vérrögösödést is okozhat, ami szívrohamhoz vagy stroke-hoz vezethet.

a második típusú magas vérnyomás

Szerencsére az előbb említett módszerek mellett még a gyógynövények is segítenek az ezzel járó betegségek megelőzésében.