Tízmásodperces légzéssel csökkenthető a vérnyomás

Vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok. Valóban csökkenti a vérnyomást a jóga

Tartalom

    Új hipertónia irányelv A Mayo Clinic Proceedings márciusi kötetében jelent meg az az átfogó meta-elemzés, mely szerint a jóga közben végzett relaxációs és légzőgyakorlatok kimutathatóan, számszerűsíthetően csökkentik a vérnyomást.

    vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok hipertóniás látás

    A Mayo Clinic Kineziológiai Osztályának egyik posztdoktori hallgatója készítette azt az átfogó vizsgálatot, melyben 6 elektronikus adatbázisban angol nyelven megjelent cikkek eredményeit dolgozta fel arra a kérdésre keresve a választ, hogy a jógagyakorlatok hatásosnak tekinthetők-e a magas vérnyomás elleni terápia során, vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok olyan tényezőket keresett, melyek befolyásolhatják hatásosságát. Fotó: rf A betegek hetente átlagosan csaknem 5 alkalommal végzetek jógagyakorlatokat 30 percig illetve 1 óráig 13,2±7,5 héten keresztül.

    A kontroll csoporthoz képest a jógázóknál egyaránt kimutathatóan csökkent mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomás átlagosan 5,0 ill. A szerző szerint a vizsgálat igazolja, hogy a jóga alternatív anti-hipertóniás terápiának tekinthető, különösen azon betegek körében, akik valamilyen okból nem akarnak, vagy nem vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok aerob tornagyakorlatokat végezni.

    vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok mit mér a vérnyomásmérő