Mikor kell azonnal orvoshoz fordulni?

Kávé szívritmuszavar, A szívritmuszavarok előfordulása

Tartalom

  Csökkenti az agy térfogatát a koffein Nemhogy ront, de még segít is a szívritmuszavar miatt aggódók helyzetén a rendszeres kávéfogyasztás: a Kaliforniai Egyetem kutatása szerint a mindennapos kávéivás csökkenti a probléma kialakulásának esélyét, és nem növeli, ahogyan azt korábban gondolták — olvasható az egyetem sajtóközleményében.

  kávé szívritmuszavar hirudoterápia magas vérnyomásban

  Minden egyes extra napnyi kávé azaz plusz egy olyan nap, amikor fogyasztott valaki kávét 3 százalékkal csökkentette a szívritmuszavar kialakulásának esélyét. A JAMA Internal Medicine tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint annak ellenére, hogy sokan nem ajánlják a kávéfogyasztást azoknak, akik rizikófaktorokkal rendelkeznek, a szívritmuszavar kialakulása és a kávéfogyasztás között még soha nem kávé szívritmuszavar meg komoly, megdönthetetlen összefüggést.

  kávé szívritmuszavar édes és magas vérnyomás

  A mostani kutatás pedig éppen az ellenkezőjét mutatja. Sőt, a mérsékelt kávéfogyasztásról korábban többször derült már ki az is, hogy gyulladáscsökkentő hatása lehet, ami viszont számos betegség kialakulásának esélyét csökkenti. A kutatásban kávéfogyasztó vett részt, a kutatók azt vizsgálták, vajon megnöveli-e kávé szívritmuszavar kávéivás a szívritmuszavarok kávé szívritmuszavar esélyét, illetve hogy van-e kávé szívritmuszavar genetikai különbség, ami ezt befolyásolhatja.

  kávé szívritmuszavar magas vérnyomás a nyaki gerinc sérvével

  A résztvevőket 4 év után újra kikérdezték és megvizsgálták. Ez idő alatt az alanyok 4 százalékánál jelent meg szívritmuszavar, és nem találtak összefüggést a koffeinfogyasztás és a rendellenesség kialakulása között még azoknál sem, akik szervezete gyorsabban bontotta le a koffeint.

  A magasabb mennyiség fogyasztása azonban csökkentette a szívritmuszavar kialakulásának kockázatát.

  kávé szívritmuszavar a magas vérnyomás betegségeinek lelki okai

  A kutatók megjegyezték, hogy a kávéfajtákra nem kérdeztek rá a kutatásban, illetve a kérdőív saját bevallásos alapon működött, így lehetnek benne torzulások.