A szív egészségének hét titka

Egészséges szív. Egészséges szív-és érrendszer

Egészséges szív és érrendszer ganodermával és spirulinával

Az egészséges szív titkai Szerző: MTI Együnk étcsokoládét, nézzünk vidám filmeket, kerüljük a stresszes munkaköröket és pedálozzunk keményen kerékpározás közben - így foglalhatók össze az egészséges egészséges szív egészséges szív recept összetevői a Párizsban ezen a héten megrendezett konferencia szakértői szerint. Oscar Franco és munkatársai a Cambridge-i Egyetemről az Európai Kardiológiai Társaság éves találkozóján hétfőn ismertették azt a tanulmányt, amelyhez hét korábbi, százezernél több ember bevonásával készült vizsgálat adatait elemezték újra.

Hirdetés Öt tanulmány eredménye szerint jó hatással van a szív egészségére a csokoládé fogyasztása, két tanulmány eredménye szerint nem.

Egészséges szív-és érrendszer

A megállapítások szerint átlagosan 37 százalékkal kisebb volt a szív- és érrendszeri betegségek és 29 százalékkal alacsonyabb a szélütés kockázata azoknál, akik a legtöbb csokoládét ették azokhoz képest, akik egészséges szív legkevesebbet. Tények és tévhitek a csokoládéról Az édességnek sokszor keserű utóíze van: már rögtön az elfogyasztás után arra gondolunk, hogy megint tettünk valamit sajátmagunk felhízlalása érdekében.

magas vérnyomás per érték

Sokan pedig a csokinak tulajdonítják a pattanásokat vagy akár a migrénes rohamokat is, de vigaszként hat, hogy a csokoládé-fogyasztás csökkenti a szívinfarktus kockázatát. A távolság kevésbé fontos, az intenzitás a döntő! Dán kardiológusok szintén hétfőn ismertetett tanulmánya szerint a kerékpározás szívvédő hatását kevésbé a tekerés időtartama vagy távolsága, inkább annak intenzitása határozza meg.

Szimpatika főoldal

A rendszeresen és intenzíven bicikliző férfiak átlagosan 5,3 évvel éltek tovább, mint a lassú tempóban kerékpározók. Utóbbiakhoz képest még a közepes tempóban tekerő férfiak is 2,9 évvel tovább éltek.

magas vérnyomásban szenvedő híres emberek

A vizsgálatba bevont nőknél 2,9 és 2,2 többletévet hozhatott a rendszeres erőteljes, illetve közepes intenzitású kerékpározás. Nevetés mint értágító Az is igazolódni látszik egy tanulmány alapján, hogy a nevetés a legjobb orvosság. Michael Miller, a Marylandi Orvosi Egyetem kutatója különböző érzelmi tartalmú filmeket mutatott a vizsgálatban részt vevő önkénteseknek, akiknél ezt követően megmérte ereik átmérőjét.

Egészséges szív kapcsolat a szájhigiénia és a szívbetegségek között? A megfelelő szájhigiénia eredménye nem csak az egészséges mosoly lehet, hanem az egészségesebb szív- és érrendszer is. Ennek több oka is van, nem utolsó sorban az, hogy a szájhigiéniájukra gondot fordító emberek általában egészségesebb életmódot is folytatnak. Hogyan lehet a helyes szájhigiéniával megelőzni a szívbetegségek kialakulását? Különböző tézisek születtek azzal kapcsolatban, hogy hogyan kapcsolódik össze a szánk és a szívünk egészségi állapota.

Az erek összehúzódása, szűkülése csökkenti a vér áramlását a szervezetben. Miller azt tapasztalta, hogy százalékos különbség mutatkozott az erek átmérőjében a nevetés és a mentális stressz fázisai egészséges szív.

A Helsinki Egyetem kutatói Tea Lallukka vezetésével azt tekintették át tanulmányukban, hogy a munkahelyi feszültség és a túlórák miként járulnak hozzá az egészségtelen életmód kialakulásához. Megállapították, hogy az alkalmazásban álló emberek általában jobb egészségi állapotban vannak, mint a munkanélküliek, ám a stresszes munkakörökben dolgozóknál gyakrabban fordul elő túlsúly és egészségtelen életmód, mint a nyugodtabb egészséges szív környezetben tevékenykedőknél.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. Egészséges szív cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. Szerző: Szimpatika A Szív Világszövetsége WHF kezdeményezésére óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szív Napját, melyhez hazánk az első évtől kezdve csatlakozott. A Magyar Kardiológusok Társasága minden évben szeptember utolsó vasárnapján — ez idén szeptember e — hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések gyakoriságára, és a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

A munkahelyi stressz és a mobbing Stresszhelyzetbe bárhol, bármikor kerülhetünk. Az, hogy ezekben a szituációkban hogyan cselekszünk, függ attól is, hogyan tudunk megküzdeni az adott helyzettel, mennyire bízunk önmagunkban, saját erőnkben, saját döntéseink helyességében.

magas vérnyomásból származó gyümölcsök