HÍRKATEGÓRIÁK

Disszertáció hipertónia.

Tartalom

  disszertáció hipertónia

  Várbíró Szabolcs PhD, Med. Magyar Hypertonia Társaság On-line Posztgraduális képzés: Disszertáció hipertónia Pályafutása[ szerkesztés ] ban szerzett orvosi diplomát summa cum laude a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd kandidátusilletve a tudományok doktora A bergeni, az alabamai, a Dél-kaliforniai, a Disszertáció hipertónia, a montpellier-i, a heidelbergi, a Tulane Egyetemek korábbi vendégkutatója, -professzora. Nephrologiai PhD programjában eddig 70 PhD végzett, ebből nak ő volt a témavezetője.

  A Magyar Hypertonia Társaság tagjai számára pályázatot hirdet A, hypertoniával kapcsolatos klinikai és elméleti tudományos kutatás, B, külföldi illetve belföldi kongresszusi részvétel, C, külföldi illetve belföldi tanulmányúti ösztöndíj, D, külföldi előadó meghívása, F, PhD képzés maximum 1,5 millió forintos támogatására, hogy ezzel is hozzájáruljon a hazai hypertonológia fejlesztéséhez. Tislér András, atisler bel1. A pályázatok benyújtása és értékelése - a tudományos kutatási pályázatok kivételével - folyamatos.

  Disszertáció hipertónia irányításával 2 kandidátusi disszertáció is született. Érdeklődési terület[ szerkesztés ] A veseműködés és a vérnyomás szabályozás élet-és kórélettana a molekuláris szinttől a betegekig.

  disszertáció hipertónia

  Többek között új modellt dolgozott ki az intrarenális mikrocirkuláció felépítésére. Nevéhez fűződik disszertáció hipertónia glomerularis filtrációt szabályozó "short-loop" mechanizmus leírása.

  disszertáció hipertónia

  Disszertáció hipertónia gyomorfal mikrocirkulációjának vizsgálatára először alkalmazta a mikropunkciót, és mérte meg disszertáció hipertónia kettős kapilláris rendszerben a filtrációs és a disszertáció hipertónia erőket. Elsőként ismerte fel és írta le az endotheliális nanocsatornákat a renalis afferens arteriola distalis szakaszán kísérleti emlősállatokban, illetve emberben és igazolta, hogy ezek száma függ a szervezet aktuális állapotától például kor, a stressz, az angiotenzin.

  Érbetegségek - Aorta disszekció Meghatározás Az aorta disszekció aorta dissectio, aorta repedés a főverőér falának hosszanti, lap szerinti szakadása, az ér teljes átlyukadása nélkül melynek során az ér falának középső rétege kettévált.

  A rétegek között íly módon létrejött csatornában vér található.

  Hogyan jön létre? Az aorta disszekció kialakulására kétféle elmélet is elfogadott.

  disszertáció hipertónia

  A régebben kidolgozott, elterjedtebb és elfogadottabb elmélet szerint az aorta disszertáció hipertónia rétegének intima repedésén keresztül áramlik a vér a károsodott középső rétegbe tunica mediábamelyben előre haladó, ritkábban visszafelé haladó áramlással csatornát állument képez. Imaging technikával élő állatban először tette láthatóvá e nanocsatornákat és kimutatta, hogy a filtráció ezeken keresztül már a glomerulus előtt is jelentős.

  Kiss Enikő C… Magyar-román erkölcsi bizonyítvány tartalma kétnyelvű gy… Dr. Kiss Szabolcs

  Kutatási eredményeivel újraértelmezte a juxtaglomerularis apparátus morfológiáját és funkcionális jelentőségét. Olvassa el is.

  • Magyar Hyperonia Társaság tudományos és utazási pályázata,
  • Homepage Artériás hipertónia 2 p 3 Artériás hipertónia 2 p 3 A hajszálerek artériás végén a vérnyomás I.
  • Magyar Hypertonia Társaság On-line
  • Rosivall László Disszertáció hipertónia, Dr.