Facebook csoportjaink

170/70 vérnyomás, Vérnyomás magas, alacsony vagy normális

Elérkeztem a pillanathoz, hogy megosszam azt a történetet, amitől még mindig indulatok dúlnak bennem. A történetünk előzményeként annyit tudni kell, hogy párom magas vérnyomásra rendszeresen gyógyszert szedett. Mivel nem szokott betegeskedni, elég ijesztőnek tűnt az állapota. Lázat mértünk, vérnyomást, ami teljesen normális volt. Felhívtuk a háziorvost, akinek elmondta a tüneteit és aki közölte, ír neki értágítót, napi 2×1 tablettát.

170/70 vérnyomás a magas vérnyomás terápiás étrendje

Jelenleg nem mehet be a rendelőbe, mert ez az szabály! Másnapra picit jobban érezte magát, így elment dolgozni, de a szédülés, csak nem múlt és rövid idő elteltével hazajött.

Folyamatosan mértem a lázát, vérnyomását és egyéb orvosi segítség híján google-ban tájékozódtam, vajon mi 170/70 vérnyomás a baja. Ekkor már mindenhol csak a koronavírus volt a téma és kezdett a pánik rajtam is eluralkodni, hiszen erről szólt már minden.

Hírlevél Orvos válaszol Kedves Olvasók! Az Orvos Válaszol rovat megszűnik.

A covid19 tünetei között szerepelt ugyan, a 170/70 vérnyomás, de semmi más arra utaló tünete nem volt. Sem láz, sem felső 170/70 vérnyomás tünet, semmi egyéb.

Továbbra is szédült, és csütörtök délutánra már hányás is társult mellé. Annyira rosszul nézett ki, hogy azonnal hívtam a háziorvosi rendelőt, ahol az asszisztenssel tudtam beszélni. Rendelési idő vége előtt 30 perccel Elmondtam neki a hétfői szédüléssel kezdődő történetet, azt is hozzátettem, hogy nincsenek covidos tünetei.

Bevihetem-e a rendelésre? A válasz az volt, hogy mindjárt vége a rendelési időnek és amúgy sem vihetem be, mert ez az új szabály!

Majd mondta, hogy elképzelhető, hogy egy hányás, hasmenéses vírus okozhatja. Kezeljük az ilyenkor szokásos módon, diétával. Kétségeimet el is mondtam, de a válasz az volt, ha reggel még mindig hány, hívjam fel és megbeszéljük.

Arra az esetre, ha rosszabbul van, én nem szeretnék reggelig várni, hová vihetem, azt a választ kaptam, hogy sehova, de egy telefonszámot adott, amin az ügyeletet el tudom érni. Nagyon nyugtalanított, mert a hányás ugyan megszünt, de a szédülés nem, és továbbra is rosszul nézett ki. A vérnyomása is a normális tartományban volt.

Mert a google azt is kiadta, mi a normális határérték.

Írd meg véleményed

Folyamatosan lázat mértem, és mivel senki más a családban, nem hányt és hasmenéssel sem küzdöttünk, ami neki sem volt, ezért gyanítani kezdtem, hogy ezt tuti nem vírus okozta. A segítségül hívott google, talált egy hasonló tünetekkel rendelkező fül-orr-gége betegséget, amit a fülben lévő egyensúly központban történő elváltozás válthat ki.

170/70 vérnyomás szív egészségügyi pe tevékenységek

Reggel kinyomoztunk egy 170/70 vérnyomás számát, akit fel is hívtunk. Ha meg akar halni, nyugodtan menjen be a sürgősségire biztos megvizsgálják, de nem ajánlom, mert tele van a kórház fertőzöttel! Ezenkívül hatalmas lazasággal elmondott néhány fejtorna gyakorlatot, majd a korábban felírt értágító déli adagján emelt 1 szemet, és ezzel el is intézte a diagnózist.

A fejtorna gyakorlat számomra elég érdekesnek tűnt, még laikusként 170/70 vérnyomás. Pénteken este arra figyeltem fel, hogy párom a szokásostól sokkal jobban izzad, sőt folyik az izzadtság az arcán, majd mikor felkelt az ágyról, elmondása szerint nagyon nehezen tudott nyelni és elzsibbadt a jobb keze. Figyeltem és a google-ban a stroke tüneteit kezdtem 170/70 vérnyomás.

A szemöldök és homlok ráncolást, vicsorítást…de nem tűnt fel semmi. Szombaton leginkább feküdt, mert még mindig szédült. Fotó forrása: pinterest Vasárnap délelőtt jól érezte magát, ezért délután elmentünk az anyukájához, hogy a kislányunk az udvaron tudjon picit szaladgálni, mivel már napok óta nem vihettük ki a levegőre.

Az ügyeletes orvos helyett az asszisztens mondta, hogy mit tegyünk. Irány a gyógyszertár, ahol 170/70 vérnyomás a felírt Tensiomin nevű 25mg hatóanyagú tablettát.

170/70 vérnyomás hogyan lehet hatékonyan kezelni a magas vérnyomást

Amire ráírták és elmondták, napi 3 tablettát lehet bevenni, elrágni. Az asszisztens további utasítása, amit közben orvossal egyeztetett az volt, hogy nyugtassam meg a páromat, és újabb szem tablettát ragjon szét, majd vérnyomásmérés után, ha engem megnyugtat hívjam fel.

A tiéd alacsony, normális, vagy túl magas?

Eközben a közösségi oldalon üzenetet írtam egy neurológusnak, leírva mindent, hátha tud javasolni valamit. Sajnos pont nem volt elérhető, így hiába vártam a választ.

7 lépés a Magas vérnyomás csökkentéséhez

Kiderült, aznap pont Ő volt az ügyeletes, és amikor 170/70 vérnyomás az üzenetemet válaszolt, hogy időközben, biztosan értesültem róla, hogy felvette páromat az osztályra. Szeretném ha megvizsgálná valaki. Továbbra is azt a választ kaptam, hogy csak telefonon tudunk kommunikálni. 170/70 vérnyomás újabb 2 tablettát, és ha van, nyugtatót is. Csodálkozva és döbbenten kérdeztem vissza, hogy még kettőt??!!

A férjem meg az orvosi vizsgálat a munkától EKG diagnosztizált - Brugada szindróma.

Igen-ez már biztosan leviszi. Közben párom testvérének eszébe jutott, egy orvos ismerőse, akit felhívott és elmondta neki a tüneteket, és az előzményeket. Ő volt aki betelefonált a 170/70 vérnyomás, hogy fél órán belül jelezni fogunk, ha a vérnyomás még mindig magas vagy jöjjenek ki, vagy mi vigyük be a páromat.

Így is történt, bár még megpróbáltak minket lebeszélni, de már indították is a mentőt, ami 5 percen belül ki is ért. A mentősök hőt mértek, vérnyomást és felvettek minden információt, adatot. A mentőtiszt mondta, hogy nézzem meg a párom szemeit. Elképedtem, hiszen az egyik pupillája sokkal nagyobb 170/70 vérnyomás, mint a másik. Elmagyarázta, hogy ez egyértelműen neurológiai problémára utal.

Magasvérnyomás-betegség tünetei és kezelése - HáziPatika

A kisebb eltérés nem jelez problémát, de ez már legalább 3mm. A további vizsgálatok, kezelések után az 170/70 vérnyomás sokat javult. Eltelt közel két hónap. Majdnem teljesen felépült. Sajnos vannak olyan tünetek, amikkel meg kell tanulnunk együtt élni, mégis elmondhatjuk, hogy szerencsések vagyunk. De mi lett volna, ha nincs segítségünk, protekciónk?!

Amit ilyen esetben érez az ember…az a tehetetlen düh… Nem az orvosokra, a telefonon 170/70 vérnyomás diagnosztizálásra!

Mi a magasvérnyomás-betegség?

Kaptak egy utasítást, amit be kell tartaniuk. Csalódott és dühös vagyok! Elvesztettem a hitemet, és minden bizalmamat! Ott, ahol ezeket a döntéseket hozzák, és egy fiatal édesanya halálának történetét szórakoztatónak tartják, ott nem vagy más csak egy statisztikai adat!

Fotó forrása: pinterest További szívegészségügyi mémek tartalmakért keresse koraanyu facebook oldalát itt! Engedély nélkül felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogi következményeket von maga után.